Theorielessen

Theorie A

 Wie een taal goed wil begrijpen, moet toch echt de grammatica-regels leren; wie een taal goed wil leren spreken, moet de uitspraak oefenen.

Dit geldt ook voor muziek: wil je iets van de muziek begrijpen, dan moet je weten hoe die in elkaar steekt; wil je de muziek goed spelen, dan moet je kunnen horen hoe die zou moeten klinken.

Aanvullende informatie

Lestijd- en dag: in overleg

Lesboek: Algemene Muziektheorie Examen A -Theoriewerkboek voor de HaFaBra sector.

Prijs: in overleg

Cursus A

In deze cursus komen aan bod: – Noten, notenbalk, sleutels, voortekens – Intervallen – Toonladders (t/m 3 kruizen en mollen) – Notenwaarden, maatsoorten, tempi – Dynamiek en articulatie – Basiskennis muziekinstrumenten – Gehoortraining

Omdat het weinig zin heeft om over muziektheorie te leren als je die niet in de praktijk kunt brengen, zingen we veel en luisteren en kijken we steeds opnieuw naar muzikale voorbeelden.

Kinderen en volwassenen van alle leeftijden kunnen deze cursus volgen, op voorwaarde dat ze minstens een jaar een instrument bespelen.

De lessen zijn ook zeer geschikt voor iedereen die zich wil voorbereiden op het A-examen van de HaFaBra-sector.

De cursus bestaat uit ongeveer 8 lessen (afhankelijk van de leersnelheid van de groep). De groepen bestaan uit 2-4 deelnemers.